BÍLÁ VÍNA - Müller Thurgau - jedna z nejrozšířenějších odrůd, vyznačující se světle žlutozelenou barvou, nižším obsahem kyselin, příjemnou harmonickou chutí a jemným muškátovým buketem
- Rýnský ryzlink - jedno z nejušlechtilejších vín, světle žlutozelená barva vyznačuje se plnou harmonickou chutí, vůní květinově kořenitou někdy po lipovém květu
- Ryzlink vlašský - světle žlutozelená barva s příjemnou chutí, charakteristickou kyselinkou, nevtíravou vůní a jemnéhobuketu
- Neuburské - světle zelenožlutá barva, plné chuti s nižším obsahem kyselin, příjemné neutrální vůně, jemně kořenité chuti s osobitým charakterem
- Veltlínské zelené - světle žlutá barva se zelenými reflexy, vyznačující se plnou příjemnou chutí, jemnou vůní, harmonické s příjemnou hořčinkou
- Rulandské bílé - světle žlutá barva, vůně neutrální i mandlová, u vyzrálého vína chlebnatá, plné extraktivní chuti,velmi lahodné, jemné. Jedno z nejkvalitnějších odrůdových vín
- Tramín - zlatavá barva, velmi intenzivní vůně, typické kořenité plné kořenité chuti s nízkým obsahem kyselin, někdy s vyšším zbytkem cukru
- Sauvignon - víno s nezaměnitelnou vůní po kopřivách, zralých broskvích nebo černém rybízu, které se projevují i v kořenité chuti, světlezelenožlutá barva, u mladého vína výrazné kyseliny
- Chardonnay - světle žlutá barva, neutrální, ale výrazná vůně, vyšší obsah pikantních a jemných kyselin, plné kořenité chuti
- Muškát moravský - lehké světle žluté víno výrazného muškátového aróma s nižším obsahem kyselin
- Rulandské šedé - zlatožlutá barva, neutrální vůně, u mladých vín někdy vyšší obsah kyselinek, chuť plná, extraktivní, neutrální, výběry jemné s vysokým zbytkem cukru
- Sylvánské zelené - víno se specifickou kořenitostí a jemnou vůní, u mladá vína mohou obsahovat vyšší kyseliny, po vyzrání víno lahodné chuti a pikantní vůně
- Muškát Ottonel - velmi aromatické víno s muškátovou chutí, kořenitá s menším obsahem kyselin
- Irsai Oliver - víno kořenité chuti, muškátové vůně, silně aromatické, malý obsah kyselin
- Pálava - harmonické víno plné chuti připominající odrůdu Tramín, ale aromatické látky jsou u něj jemnější
- Aurelius - víno plné a výrazná v chuti, jemně kořenité a aromatické, připomínající ryzlink rýnský
- Děvín - víno zlatožluté barvy, výrazné tramínové aroma, harmonická chuť, lehce kořenité a jemnou kyselinkou
- Hibernal - víno žlutozelené barvy, kořenité extrktivní chuti s jemnou vůní a s kyselinkami ryzlinku rýnského
ČERVENÁ VÍNA - Frankovka - typické červené víno tmavě rubínové barvy, s vysokým obsahem extraktu, plné chuti s příjemnou trpkostí a odrůdovým buketem, mladá vína jsou tvrdá, ale plné chuti
- Svatovavřinecké - červená barva temného granátu, extraktivní víno, jemně svěží vůně, z těžké půdy vůně ovocná, v chuti připomíná povidla až černý rybíz, mladé víno neharmonické s výraznou tříslovinou
- Modrý portugal - lehké víno rubínové barvy, jemné , někdy až květinové vůně, lahodné chuti s nižším obsahem kyselin, příjemně pitelné
- Rulandské modré - víno lahodné chuti, charakteristické cihlově rubínovým odstínem se zlatavým okrajem při styku s okrajem sklenice a harmonickou příchutí po ořechu, později po sušených švestkách
- André - proměnlivá barva podle půdy, v mládí výrazné kyselosti a hrubosti, vyzrálé je středně plné chuti a tříslovinkou
- Zweigeltrebe - středně temná červeň, jemná vůně podobná svatovavřineckému, ale jemnější, mladé víno je drsné, vyzrálé je harmonické chuti s jemnou tříslovinkou
- Cabernet Sauvignon - víno intenzivné červené barvy s příchutí černého rybízu, vhodné pro archivaci
- Alibernet - víno s velmi vysokou červenou barvou, kabernetovou vůní s příchutí černého rybízu
- Neronet - víno nevýrazné chuti, ale s velmi vysokou barvou, přidává se do vín s méně výraznou barvou, ale neovlivňuje chuť vína
- Merlot - víno s rubínovou až granátovou barvou, jemnou vůní černého rybízu, nižší obsah kyselin, hebké, vláčné
- Dornfelder - víno tmavočervené barvy, jemné ovocné vůně, plné chuti s ořechovými tóny
- Cabernet Moravia - tmavě granátová barva, jemné kabernetové tóny v chuti, plné a hebké s dlouhou dochutí
|