Španělská vína

kontakt


Designed by:
 JINOtechnology.com JINOtechnology.com
Jídlo k vínu

 

Kombinace jídla a vína je velmi širokou oblastí a je to velký prostor pro zkoušení a různé přístupy. Kombinujte tak, jak Vám velí Vaše chuťové buňky, hlavně, že ukojíte svoji fantazii a chuť.


BÍLÁ VÍNA

  • Muller-Thurgau - předkrmy, zeleninové polévky, ryby, bílé, měkké sýry
  • Veltlínské zelené - mladé ke studeným masům, vyzrálé k hovězímu a neutrálním omáčkám, vinný střik
  • Ryzlink vlašský - předkrmy, lehká úprava ryb, jemné paštiky, vinný střik
  • Ryzlink rýnský - předkrmy, lehká úprava ryb a drůbeže
  • Sauvignon - předkrmy s výraznou chutí, ryby s výraznější úpravou nebo ryby uzené, drůbež, pozdní sběry ke sladkým dezertům
  • Muškát moravský - mírně sladké dezerty neutrální chuti, suché víno k jemné paštice
  • Neuburské - k vařeným masům, přírodní úprava hovězího, bílé sýry, zeleninové polévky
  • Rulandské šedé - suchá vína k hutnější úpravě drůbeže, hutné polévky, sladší k dezertům
  • Tramín - sladké předrmy nebo dezerty, sýry s modrou plísní
  • Rulandské bílé - nevýrazné úpravy hovězího i vepřovéhop masa, vyzrálé víno k divočině a bažantovi, výraznějším paštikám, uzenému masu, měkkým sýrům s bílou plísní, hustším polévkám

 

ČERVENÁ VÍNA

  • Svatovavřinecké - výrazné kořeněné úpravy vepřového masa, tmavé maso, zvěřina, těstoviny, husa, kachna
  • Frankovka - zvěřina, tmavá masa s výraznou chutí, kořenité úpravy mas, ušlechtilé sýry, těstoviny
  • Zweigeltrebe - jemně kořeněná masa, bažant, koroptev, biftek, těstoviny, jemné tvrdé sýry
  • Portugal modrý - drůbeží masa s hutnou úpravou, bažant, kachna, husa, jemný biftek, těstoviny
  • André - tmavá masa, tvrdé sýry, uzené maso
  • Rulandské modré - jemná úprava zvěřiny i jiných tmavých mas, jemné typy ušlechtilých sýrů, zákusky
 

Degustrace vína