NOVINKA: Originální mandlové produkty
Mandloňové sady v Hustopečích se řadí mezi středoevropský unikát. Spojení vína a mandlí proslavuje město již desítky let a díky evropským dotacím mohou návštěvníci vyrazit Mandloňovou stezkou až na rozhlednu sahající nad koruny jedinečných stromů.
 


Hustopečská mandlárna s.r.o. vznikla na podzim 2012 a nabízí originální mandlové produkty. Poctivě vyráběná Hustopečská mandlovice si právem na jižní Moravě získává větší a větší oblíbenost. Hustopečská mandlárna s.r.o. je oficiálním distributorem tohoto unikátního produktu, vyrobeného dle receptury bývalého správce mandloňových sadů Rudolfa Poslušného a jeho auditora Jiřího Teplého.
 
Historie projektu
Mandloňový sad u Hustopečí je unikátní v České republice. V době největšího rozmachu tohoto sadu v něm rostlo 50 tisíc mandloní. Nic obdobného neexistovalo v celé Střední Evropě. Po roce 1989 začaly mandloňové sady chátrat a k jejich záchraně pomohly až v roce 2010 peníze z evropských dotačních fondů. Nyní se město může pyšnit dvěma mandloňovými sady a krásnou čtrnáct metrů vysokou rozhlednou z oceli a dřeva.

Právě historie mandloňových sadů stála u zrodu rodinné společnosti Hustopečská mandlárna s.r.o., která si klade za cíl společně s městem propagovat krásu těchto jedinečných stromů. Mandle jsou dnes převážně sbírány návštěvníky a nebo slouží pro výrobu drobných dekorativních památečních předmětů.
 

Degustrace vína